Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κάνοντας τη Σύνδεση (Making the Connection)

Το «Κάνοντας τη Σύνδεση» είναι μια ταινία ντοκιμαντέρ της Vegan Society που παρουσιάζει σφαιρικά το θέμα της διατροφής, της εκμετάλλευσης των ζώων, της αειφορίας, της βιολογικής καλλιέργειας χωρίς ζωικά συστατικά (stockfree ή veganic), και του veganism.


Παραγωγή 2010. Διάρκεια 30 λεπτά.

Μεταξύ των ομιλητών είναι:

- η διατροφολόγος Sandra Hood, η οποία έχει γράψει το βιβλίο Feeding your vegan infant with confidence

- η μαραθωνοδρόμος Fiona Oakes

- ο συγγραφέας και ποιητής Benjamin Zephaniah

Η μουσική που ακούγεται είναι:


Ακολουθούν παρακάτω και μερικές προσωπικές εντυπώσεις για το θέμα.



Από Νοέμβριο του 2011 ξεκίνησα να τρέφομαι με ωμά λαχανικά, πρασινάδες, φύτρα και φρούτα σε ένα ποσοστό 50% το υπόλοιπο αποτελείται από μαγειρεμένη τροφή. Από ζωικά προϊόντα τρέφομαι σχεδόν σε καθημερινή βάση με κασέρι και μια φορά την εβδομάδα με αυγά.

Έπειτα από δύο μήνες το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70%

Αυτή η αλλαγή στη διατροφή μου ήταν μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στη ζωή μου, στα 42 χρόνια που βρίσκομαι σε αυτό τον πλανήτη. Δεν επιθυμώ να προωθήσω τα συμφέροντα καμίας ομάδας/γρουπ, δεν επιθυμώ να ανήκω στους vegan ή raw-vegan. Οι απόψεις μου να εκπροσωπούν μόνον εμένα και τις εμπειρίες μου.
Προσπαθώντας να παραμείνω μετριόφρων, να γνωστοποιήσω πως.. πρόκειται περί μιας επανάστασης! Η μετάβασή μου σε μια διατροφή που στο 50-70% αποτελείται από ωμά λαχανικά, πρασινάδες, φύτρα και φρούτα έφερε τεράστιες αλλαγές σε κάθε επίπεδο στη ζωή μου. Συγκεκριμένα:
  • Ακτινοβολούσα αίσθηση υγείας
  • Ζωντάνια, χαρούμενη διάθεση και ενέργεια
  • Μια αίσθηση ανάλαφρου σώματος
  • Πολύ λιγότερα προβλήματα στα δόντια
  • Πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής της τάξεως τουλάχιστον 5%
  • Απαλότερη επιδερμίδα. Που σημαίνει ότι τα κύτταρα αναδομούνται ταχύτατα
  • Αντιλαμβάνομαι και αφουγκράζομαι τη λειτουργία των εσωτερικών μου οργάνων
  • Αισθάνομαι πιο φιλειρηνικός και σε αρμονία με τη φύση
Κλείνοντας, να επισημάνω πως υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση και πως η φυσική διατροφή του ανθρώπου είναι να τρέφεται έτσι ώστε να του παρέχεται ενέργεια. Ενέργεια μπορεί να δώσει μόνον κάτι που είναι ζωντανό, όπως τα ωμά λαχανικά, πρασινάδες, φύτρα και φρούτα.

Η ωμοφαγία -όπως ονομάζεται στα ελληνικά η φράση raw-vegan- είναι η αποθεραπεία όλων των σωμάτων του ανθρώπου (το φυσικό σώμα, το αστρικό σώμα, το νοητικό σώμα και το πνευματικό σώμα) με φυσικό τρόπο. Είναι η ουσία στην πράξη σε αυτό που είπε ο Ιπποκράτης, ότι:
 «Η τροφή σου είναι το φάρμακο σου. Και το φάρμακο σου είναι η τροφή σου.»
Εάν δεν σας είναι εύκολο να πραγματοποιήσετε μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη διατροφή σας, τουλάχιστον γίνεται vegan και απέχετε από την κατανάλωση κρέατος, το οποίο είναι εντελώς ακατάλληλο ως τροφή για τον άνθρωπο και επιφέρει πολλά προβλήματα υγείας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: